Find nye og gode tilbud her!

Planlæg dit sabbatår

sprogskole

Når de fleste unge er færdige med en ungdomsuddannelse, kan det være hårdt at skulle direkte videre på en videregående uddannelse. Måske er du stadig i tvivl om, hvilken titel der skal stå på dit CV, eller også er du bare træt ovenpå 2-3 års hårdt slid med lektier og afleveringer i lange baner.

Derfor kan et sabbatår være løsningen. Men for ikke at spilde et helt år, så er det rart at lave en plan for hvad der skal ske.

Tag på sprogrejse

En sprogrejse er en stor oplevelse, samtidig med at du lærer et sprog, som kan forbedre dine sprogkundskaber. Der findes et væld af steder du kan tage hen, alt efter hvilket sprog og land du har interesse for. Det er også en stor oplevelse at lære mennesker at kende fra hele verden. Det giver gode muligheder, når man senere vil rejse, at man kender folk rundt omkring i verden.

Backpacker

At rejse rundt i verden, med en rygsæk på ryggen, er den ultimative frihed. Det er også en billig rejseform, hvis man forstår at tænke sig om. Som backpacker har man mulighed for at besøge et eller flere lande over flere måneder, og hoppe på den næste bus, når man trænger til nye oplevelser. Man møder som regel mange forskellige mennesker på sin vej, og kan bedre styre uden om alle turistfælderne, når man bruger længere tid i et land. Populære destinationer kunne f.eks. være Australien, Vietnam eller New Zealand.

Højskole

At tage på højskole er en fantastisk måde at bruge sit sabbatår på. Der findes et væld af forskellige højskoler, alt efter om du elsker sport, musik eller teater. Du får således mulighed for at dyrke dine yndlingsinteresser samtidig med at du lærer en masse nye mennesker at kende og får nye venskaber for livet.

Husk: Spar sammen!

Alt dette kræver dog en god sjat penge. Så medmindre du har nogle gavmilde forældre eller en allerede eksisterende opsparing, så er først step at finde et arbejde, så du kan spare en masse penge sammen. Så venter drømmerejsen eller højskolen på den anden side!

Mads "Tilbudsjæger" Hansen

Se flere indlæg fra denne forfatter