Find nye og gode tilbud her!

Efteruddannelse, hvad nu?

psykoterapeut-uddannelse-DISPUK

Der bliver altid talt og diskuteret efteruddannelse i medierne. Men er det overhovedet nødvendigt? Og hvem får noget ud af det? For mange er efteruddannelse noget arbejdsgiveren forlanger, mens andre bruger det i deres selvrealiseringsproces.

Uanset hvordan man har det med ordet ‘efteruddannelse’ er det en god ting. Undersøgelser viser, at virksomhederne mener, at efteruddannelse er med til at styrke medarbejderens fleksibilitet og omstillingsevne – der er altså god grund til at efteruddanne sig. Især hvis man fortsat ønsker at være eftertragtet på et konkurrencepræget arbejdsmarked.

Men hvad er væsentligt ved en efteruddannelse? Og hvem tilbyder de bedste uddannelser? Det vil dette indlæg forsøge at svare på.

Hvad er vigtigt når man vælger at efteruddanne sig?

Det er ikke nogen nem opgave at vælge den rette efteruddannelse – om det så drejer sig om et enkelt kursus eller en hel uddannelse. I bund og grund kommer det an på en selv.

Hvad ønsker man af uddannelsen? Hvad skal man bruge uddannelsen til? Hvad har ens virksomhed brug for? Dette er spørgsmålet man skal stille sig selv.

Det er en god ide at tage udgangspunkt i ens virksomheds forretningsstrategi, og derefter overveje om den matcher ens egne behov og ønsker. Det vigtigste er, at man har lysten og motivationen til at gennemføre uddannelsen. Men forhåbentlig er der en vis sammenhæng mellem ens ønsker og virksomhedens strategi, hvilket vil give en et fingerpeg om hvad man skal vælge.

Hvem tilbyder efteruddannelser?

Det kan være svært at finde det perfekte sted til ens efteruddannelse, og der er mange forskellige udbydere at vælge imellem. Arbejder man i en shipping virksomhed, der dagligt opererer med udenlandske kunder, kan det være en fordel at vælge steder som for eksempel CBS.

Men er man på jagt efter en anderledes og nuanceret efteruddannelse, er DISPUK et godt bud. Deres uddannelser har afsæt i den narrative fortælling, og dens betydning for individet. De har bl.a. en psykoterapeut uddannelse, som giver en optagelse i Dansk Psykoterapeutforening. Dette vil være et oplagt valg, hvis man tidligere har arbejdet med mennesker og deres problemer.

Det er også muligt, at finde den perfekte efteruddannelse gennem ens fagforening – det er jo deres job, at hjælpe en igennem arbejdslivet. Så er man helt tom for ideer, er dette altid et godt sted at starte.

Mads "Tilbudsjæger" Hansen

Se flere indlæg fra denne forfatter